Festival traminca, ILOK – 26. i 27. lipnja 2020., kompletan sadržaj festivala

1086

Traminac je naš ljubimac!
Festival traminca, Ilok – 26. i 27. lipnja 2020.

Nešto manje od tri tjedna od početka drugog izdanja Festivala traminca možemo se pohvaliti da će ova prva velika hrvatska vinska smotra u razdoblju poslije corone postaviti novi standard za organizaciju ovakvih događaja. Jer, naglašavaju organizatori, Vinko Ručević iz Vinoteke Vinita i Željko Garmaz, autor bloga Vinske priče, „vinski festivali moraju ponuditi vrhunsku kvalitetu i goste iz samog svjetskog vinskog vrha da bi u inflaciji sličnih vinskih svetkovina mogli izboriti svoje mjesto pod suncem“.
– A mi smo već u svom drugom izdanju uspjeli etablirati ovaj festival kao jedan od najzanimljivijih svjetskih festivala posvećenih samo jednoj sorti, tvrde Vinko i Željko argumentirajući svoju tvrdnju nazočnošću na Festivalu i svojom aktivnom ulogom na radionicama i masterclassovima ponajvećih svjetskih proizvođača traminca iz Alzasa, Slovenije, Alto Adigea…, poput Juliena Trimbacha iz Ribeauvilléa, vinarije koju se smatra ikonom vinarstva, poglavito u proizvodnji traminaca i rajnskih rizlinga, u svjetskim okvirima, kao i Michela Ginglingera, vinara iz Eguisheima u Alzasu, koji je za svoj Traminac Grand cru Pfersigberg iz 2017. godine na Decanterovom natjecanju dobio nevjerojatnih 98 bodova, što je najveća ikada ocjena koju je neki vinar dobio za svoj suhi traminac.
Na Festivalu traminca zapaženo predavanje će održati Eric Zwiebel, Master Sommelier, koji je od 2001. godine član vrlo ugledne organizacije Court of Master Sommeliers koja je u četiri desetljeća postojanja primila u svoje članstvo tek 240 kandidata. Postati Master Sommelier (MS) teže je nego zaslužiti status Master of Wine (MW)! Eric je rođen u Alsaceu, radio je kao sommelier u pariškom Le Pavillon Elysée Lenôtre, a već godinama živi u Engleskoj gdje radi kao Cellar Master hotela Summer Lodge Country House u Dorsetu – u podrumu skrbi o više od 1.600 različitih etiketa koje su u ponudi njihovim gostima! U Engleskoj je 2004. godine bio izabran za najboljeg sommelijera, a na svjetskim natjecanjima bio je, primjerice, treći, u dva navrata, u konkurenciji najboljih europskih sommelijera 2006. i 2008. godine, kao što je ušao u finale natjecanja za najboljeg svjetskog sommelijera 2013. godine u Tokiju, gdje je u konačnici završio na četvrtom mjestu.
Eric Zwiebel će na svom masterclassu pokazati svu kompleksnost Alsacea koji baš i nije tako jednostavan za opisati kao jedinstveni terroir. Štoviše, kroz kušanje 10 vrhunskih traminaca s, uglavnom, najboljih Grand Cru položaja, Eric će opisati kompleksnost Alsacea i objasniti zašto su tamošnji traminci tako božanstveni.
O magiji jantarnih traminaca pričat će slovenski vinar iz Metlike Otmar Šturm, kao i naši Dominik Jagunić iz Plešivice i Tomislav Bolfan iz Vinskog vrh ponad Hraščine u Zagorju. Đorđe Bikicki s Fruške gore premijerno će na svom predavanju predstaviti, među ostalim, i svoj novi traminac Sfera, koji je tek buteljiran prije nekoliko dana, a s kojim svoju paletu različitih traminaca širi na četiri etikete.
Bruno Gaberšek, veliki slovenski vinski pisac, pomoći ćemo da zaronimo u dubine arhiva Ptujske kleti, a Iločki podrumi će se moći pohvaliti da su na jednoj od radionica dobili čak tri čokolade koje je beogradski čokolatijer Miloš Stojaković iz čokolaterije Aguara ekskluzivno napravio samo za sljubljivanje s njihova tri predikatna vina. Iločki podrumi, koji u organaizaciji festivala imaju status partnera i prijatelja i bez kojih ovaj događaj ne bi mogao ni postojati, potrudili su se na jednoj drugoj radionici iz paučine svog arhiva izvući neke raritete koji su aposlutno senzacija i o kojima će sretnici koji ih budu kušali pričati cijeli život.
Ante Miličević iz Kutjeva ispričat će priču o svom tramincu koji je prije nekoliko tjedana oduševio vinske znalce iz zadarske udruge Vinum koji su mu na svom prvom velikom svehrvatskom natjecanju dodijelili titulu najboljeg hrvatskog predikatnog vina.
U odnosu na prvo izdanje prošle godine, svim gostima Festivala traminca u subotu 27. lipnja bit će organiziran i after party u Ladanjskoj kući na Principovcu uz glazbu popularnog osječkog DJ-a Taca, kao što će i svim zainteresiranim posjetiteljima koji budu dolazili iz Osijeka biti organiziran autobus kojim će za 120 kuna, u što je uračunata i ulaznica i neograničena konzumacija više od 120 različitih traminaca, moći doputovati u Ilok i tijekom noći se sigurno vratiti u Osijek.
Gala večeru u petak 26. lipnja, kao i izložbeni dio na Principovcu 27. lipnja obogatit će svojim jazz izvedbama sjajni glazbenici iz osječkog No Jazz Banda.

Donosimo vam i detaljnu satnicu Festivala traminca:

PROGRAM

26.6.2020.

20.00 – 23.00 sati: Gala večera, Dvorana Princeps na Principovcu

 

Autorska večera renomiranog kuharsko-sommelierskog tima. Najpoznatiji bosanskohercegovački chef Nihad Mameledžija iz Sarajeva na prestižnoj lokaciji ladanjske kuće Principovac upriličiti će gourmet poslasticu od sljubljivanja bosanske kuhinje i traminaca u različitim izdanjima, a sve uz osječke jazzere iz No Jazz Banda.

(Ulaznica za večeru koja uključuje šest slijedova hrane i sedam različitih traminaca je 390 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108)

Keške, bulgur, uljevak, ćevap, sir iz mijeha, tulumba i tufahija uz tramince? Da, da, idealan spoj!

Nihad Mameledžija, najpoznatiji bosanskohercegovački kuhar, nositelj crnog pojasa u džudu i sudionik Olimpijskih igara kao reprezentativac svoje zemlje u bobu četvercu, u Iloku će pokazati sve čari tradicionalne bosanske kuhinje koja je, po njegovom mišljenju, idealna za sljubljivanje upravo s tramincima.
Nihad je autor tri kuharice, radio je kao chef u mostarskom Marriotu, sarajevskom Svissotelu, snimio više od 600 kulinarskih emisija na Hayat televiziji, vodio restoran 4 sobe gospođe Safije, a često surađuje i s Paolom Casagrandeom, chefom s tri Micelinove zvjezdice iz restorana Lasarte u Barceloni, i Gianlucom Tomasijem, velikim maestrom finger fooda.

HLADNO PREDJELO
Keške od piletine
Bulgura s mladim maslom
Pita s kremom od krumpira i sira
Ajvar i bosanski sudžuk
Salata
Traminec – Otmar Šturm
Amber Traminac – Dominik Jagunić

TOPLO PREDJELO
Pileća jetrica na organskoj palenti Bjelčić s medom i peperoncinom
Mirisavi traminac, izborna berba 2009 – Enjingi

PRVI SLIJED
File soma u korici od krumpira
Uljevak od blitve i špinata u bijelom umaku
Traminac Trs 2019

DRUGI SLIJED
Sitni ćevap od teletine
Pastrva na riži sa sezonskim voćem
Traminac Radoš – Vinarija Papak

GLAVNO JELO
Hercegovačka janjetina s livanjskim sirom u umaku od nara s pečenim povrćem
Traminac Principovac – Iločki podrumi

DESERT
Tufahija od kruške s orašastim plodovima
Tulumba u pekmezu
Traminac Izborna berba bobica 2018 – Iločki podrumi

27.6.2020.

10.00 – 17.00 sati: Radionice, Stari podrum Iločkih podruma

10:00 – Otmar Šturm (Metlika, Slovenija), Dominik Jagunić (Plešivica, Hrvatska) i Tomislav Bolfan (Zagorje, Hrvatska) – Čudesni jantarni traminci;

10:45 – Eric Zwiebel MS, Cellar Master u Summer Lodge Country House hotelu u Dorsetu – Priča o tramincima Alzasa kroz kušanje 10 sjajnih traminaca iz vinarija:

DOPFF AU MOULIN – GC Brand 2017
MARC TEMPE – GC Mambourg 2017
MARTIN SCHAETZEL KIRRENBOURG – GC Schlossberg 2017
FRANCOIS SCHWACH – GC Osterberg 2012
PAUL GINGLINGER – GC Pfersigberg 2017
HENRI SCHOENHEITZ – Linsenberg 2015
DOMAINE GRESSER – GC Moenchberg 2016
DOMAINE MURE – Clos St Landelin 2015
ROLLY GASSMAN – Keppelweg
LORENTZ – GC Altenberg 2012

12:30 – Bruno Gaberšek (Ljubljana, Slovenija) – Pogled u prošlost – Vertikala Ptujske kleti:

Traminec 1970
Traminec 1973
Traminec 1990
IZNENAĐENJE

13:00 – Ante Miličević (Kutjevo) – Traminac je moj zavjet i moram ga čuvati k’o oči u glavi

Traminac izborna berba prosušenih bobica 2013 – Vinum Laureatum zanajbolje desertno vino Hrvatske 2020. godine koje mu je dodijelila zadarska udruga Vinum

13:15 – 14:00 – PAUZA ZA R U Č A K

14:00 – Iločki Podrumi i čokolaterija Aguara – Svaki traminac zaslužuje svoju čokoladu

Iločki podrumi Traminac izborna berba bobica – 2016 u kombinaciji s mliječnom čokoladom s kozjim sirom i liofiliziranom narančom;
Iločki podrumi Traminac izborna berba prosušenih bobica – 2011 u kombinaciji s bijelom čokoladom s karamelom, liofiliziranom jabukom, limunom, dinjom i cimetom;
Iločki podrumi Traminac kasna berba – 2017 u kombinaciji s bijelom čokoladom s liofiliziranom narančom s korom, dinjom, breskvom, cimetom i đumbirom.

14:30 – Đorđe Bikicki (Fruška gora, Srbija) – Fruška gora kao savršeni terroir za tramince:

Sfera 2019 – PREMIJERA, suhi, fermentirao u betonskoj bačvi sferičnog oblika
Traminac 2017
Uncensored 2017 – 7 dana maceriran
Makana 2015 kasna berba
15:00 – Julien Trimbach (Ribeauvillé, Alsace, Francuska) – velika svjetska vinarija osobno predstavlja svoje tramince:

Gewürztraminer 2017
Gewürztraminer Reserve 2016
Gewürztraminer Cuvée Des Seigneurs de Ribeaupierre 2013
Gewürztraminer Cuvée Des Seigneurs de Ribeaupierre 2000
Gewürztraminer Vendanges Tardives 2015
Gewürztraminer Selection de Grains Nobles 2001.

16:45 – Iločki podrumi (Hrvatska) – Poslastice iz arhiva Iločkih podruma:

Traminac 2007
Traminac 1999
Traminac 1982
I Z N E N A Đ E N J E

(Za radionice se kupuje isključivo dnevna ulaznica koja košta 350 kuna. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: festival.traminca@gmail.com ili javite se na telefon: +385981747108)

17.00 – 21.00 sati: Izložba vina, Principovac

U subotu u poslijepodnevnim satima u svečanoj dvorani Princeps do kasno navečer bit će upriličeno kušanje traminaca više od 50 vinarija. Tamo će, uz glazbu No Jazz Banda iz Osijeka,  biti dostupni traminci iz sljedećih vinarija:
Bolfan, Jagunić, Katić, Iločki podrumi, Majer, Buhač, Papak, Trs, Čobanković, OPG Barbarić, Dragun, Burnaz, Apostol, Josić, Hažić, Tomac, Erdutski vinogradi, Knezović, Kolar, Kutjevo d.d., Šafran, Kalazić, Šoškić, Lovrec, Srijemska kapljica, Iločka polja, Dražen Zečić, Bikicki, Fruškogorski vinogradi, Virtus, Svijetli dvori, Bodren, Deurić, Krešić, Misna vina, Škrlec, Mihalj, Dvanajščak-Kozol, Trdenić, Ćasić, Vista Hill, Aleksandrović… POPIS JOŠ NIJE KONAČAN

(Cijena ulaznice za Izložbu vina je 50 kuna i moći će se kupiti na ulazu u dvoranu Princeps na Principovcu.)

22:00 – After Party

Na lokaciji ladanjske kuće Principovac nastavljamo druženje uz vino i glazbu o kojoj će brinuti popularni osječki DJ Tac.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88